Superfrog!

Radiostudio RadioMusicPlusAfgelopen vrijdag kwam ik tijdens mijn dagelijkse logtocht langs het weblog van 3FM DJ Bart Arens, waar een post over Superfrog stond:

Gamen doe ik niet. ik vind het zonde van m’n tijd en geld. Een game console heb ik dan ook niet.

vriendelijk verzoek: niet lachen

Het enige spelletje dat ik ooit (uit)gespeeld heb is het Commodore Amiga platformspel Superfrog.

waar heb ik je nou net om gevraagd!

Het heeft ruim 2 weken geduurd voordat ik me door de 28 levels heengewerkt had. De joystick was erna onmiddelijk aan vervanging toe. Zojuist kwam ik het spel weer tegen, nu voor PC. Ik heb het bewust niét gedownload, om te voorkomen dat ik mezelf wéér compleet verlies.

Dat dus. 12 jaar lang heb ik niemand gekend die het spel superfrog kende, en nu kom ik dit weblog tegen… Wat een geweldig spel was dát zeg, Ik ben er zelf als kind vele dagen mee zoet geweest…

Achteraf is het denk ik het leukste spel dat ik ooit heb gespeeld…

Ik heb een tijdje terug een Amiga emulator gevonden, waarmee ik het op de pc weer eens heb gespeeld, en het bleek (zeker in de latere levels) moeilijker dan ik me kon herinneren… Het is me niet gelukt om de ‘heks’ opnieuw te verslaan… Jammer, want het eindfilmpje was volgens mij best geestig. 🙂

Tevens heb ik een webcomic gemaakt, (zie sidebar), waarin ik de scenery gebaseerd heb op levels uit het spel.
Voor toekomstige plotlijnen heb ik alvast wat gebrainstormt en onder andere een radiostudio in elkaar gezet, die overigens qua indeling weer gebaseerd is op de studio van WebFM in Weurt. Zie afbeelding voor het resultaat.

Ik heb Bart Arens overigens een mailtje gestuurd met min of meer de zelfde inhoud als deze post, eens kijken hoe hij reageert 😀

Leave a comment

Leave a Reply