De Lange arm der Wet

Jaja, na jaren van overtredingen, oplichting en natuurlijk niet te vergeten alle misdrijven die ik heb gepleegd (4 moorden, 6 brandstichtingen en 139 inbraken), ben ik vandaag dan toch echt gepakt!

Ik geef me over, en beken schuld!

Niet dus.

Vandaag vond oom Agent (nader te omschrijven als “A.”) het nodig om mij er op te wijzen dat er niet gefietst mag worden over de dorpsstraat terwijl er markt is. Leuk geel papiertje erbij enzo, en even later, stond ik, 35 euro armer, weer op straat.

Kan gebeuren, want –

Hier eindigde het conceptbericht. Nu, in januari 2021 heb ik toch maar eens op publish gedrukt en het volgende er aan toegevoegd:

Die zwarte dag in 2008 dat ik mijn allereerste boete kreeg, ik weet het nog als de dag van gisteren. Ik was het er fel mee oneens, want hoewel het klopte dat er in de Dorpsstraat in mijn ouderlijk dorp niet gefietst mag worden tijdens weekmarkten, ligt er aan een zijstraat een groot evenementenplein. Daar was alle ruimte van de wereld voor zo’n markt. Ik was er ook van overtuigd dat het bestemmingsplan van dat plein ook toeschreef dat het voor Markten gebruikt zou moeten worden.

2008-Hemmo vond het dan ook zijn plicht om rebels als hij was toch over de markt te fietsen om zo zijn onvrede te uiten. Ik was na de boete heel erg van plan om bezwaar in te dienen en het tot aan de hoogste rechter uit te vechten. Toen de boete daadwerklijk op de mat viel heb ik hem maar betaald. Toen was het ook goed.

Tot op heden (januari 2021) heb ik er in mijn verdere leven maar één boete bij gehad. Toch trots op.