Ik ben een radiodier in hart en nieren. Ik hou me met heel veel zaken ‘op en om’ de radio bezig, waaronder presentatie, techniek en productie.

Presentatie

Op de radio ben ik te horen sinds 2004, waar ik op een webstreampje plaatjes draaide. In het begin met 2 losse mplayer2’s, later met wat beter spul (direttore). Vanaf 2004 heb ik gedraaid op eigen stations als Aqua Internet Radio, en in 2006 ben ik begonnen bij Radio54.

Later heb ik wekelijks een programma gemaakt op een eigen webstream die alleen daarvoor gebruikt werd. Dat programma is later terecht gekomen op Lichtsnel Radio, waar ik een halfjaar iedere week op vrijdagavond “Het Weekendgevoel” heb gemaakt. Een programma waar eigenlijk stelselmatig alles in misging, en de inhoud niet bepaald om over naar huis te schrijven was, maar dat wel in strakke draaiboekvorm 🙂

In oktober 2008 ben ik begonnen bij het nieuw startende Radijo, waar ik 3 maanden “het Huis van de Haak” gemaakt heb. Mijn eerste echte grotemensen programma, omdat het inhoudelijk een stuk beter in elkaar zat dan op Lichtsnel.

Sinds juli 2009 ben ik te horen geweest op Radio Aktief FM (later NRGradio.nl) waar ik weekelijks het programma Into Weekend!Hits op vrijdagavond maakte. Daarnaast maakte ik op onregelmatige basis “Hemmo in de Nacht“, een nachtprogramma met muziek en verzoeken noem.

Tussen november 2010 en juli 2011 heb ik mij bezig gehouden met het voorbereiden van een doorstart van Radio54, waarmee we nieuwe vormgeving en programmering hebben opgezet, DJ’s hebben geworven en een nieuwe site hebben gemaakt.

Sinds januari 2011 doe ik ook actief mee aan het project “Onz Radio“, onderdeel van het forum van internetcommunity FOK.nl. Hier maak ik programma’s, jingles en reportages voor. Later is dit omgedoopt in Radio49, verwijzend naar het nummer van het subforum waar het geheel plaatsvind.

In 2011, 2012 en 2013 heb ik ook programma’s gemaakt op Sinterklaasradio, een station dat helemaal in het teken staat van de jaarlijkse komst van de goedheiligman. Hierbij heb ik naast een radiouitzending ook een hoorspel gemaakt.

In 2012 heb ik tijdens 4daagseradio samen met goede vriend Ferry Molenaar en collega Denise Eigenbrood het nachtprogramma ‘de Wandelwekker’ gemaakt. Lees daarover meer op mijn 4daagseradio-pagina.

Internationale radio

In 2015 heb ik een station opgezet voor de Europese Studentenvereniging AEGEE. Op AEGEE.fm is een wekelijks (volledig Engelstalig) magazineprogramma met nieuws en achtergronden over de vereniging, activiteiten van verschillende plaatselijke afdelingen (dat zijn er meer dan 170) en reacties op het wereldnieuws. In dit programma heb ik diverse telefoongesprekken (via Skype) en kan er op verschillende manieren gereageerd worden.

Techniek

Qua techniek en regie ben ik lang actief geweest bij lokale omroep WebFM. Bij het actualiteitenprogramma “Van Weurt tot Winssen” (later “Tussen Waal en Bruggen”) was ik verantwoordelijk voor techniek en regie. Tevens heb ik daar vormgeving en andere producties gemaakt voor diverse programma’s.

Ook maakte ik jarenlang dagcompilaties voor 4daagseradio, het station wat ieder jaar een week lang alles rondom het grootste wandelevenement ter wereld uitzend. De dagcompilaties zijn korte compilaties van ongeveer 5 minuten met alle intressante en leuke momenten van de afgelopen dag als mede de leukste bloopers gemaakt door radiopresentatoren en/of verslaggevers. Rondom de vierdaagseperiode zijn de compilaties op dit weblog te vinden.

Productie

Tussen 2012 en 2014 doe ik zo nu en dan de live-productie voor de programma’s Very Friday en Web25 op WebFM. Tegenwoordig doe ik dit zo nu en dan bij N1, waar Ferry Molenaar een dagelijks programma heeft.