De Stem van de Stad

Momenteel in de studio’s van lokale omroep Nijmegen 1 op bezoek, en de kans zit er heel dik in dat ik een nieuw stekje heb gevonden om een radioprogramma te maken! Zoals de meeste van jullie weten ben ik verliefd op de vrijdagavond/nacht, omdat het voor de meeste mensen het einde van de werkweek is, ‘en dan hoeft het allemaal niet meer…’ De druk van een harde werkweek is eraf, en mensen hebben behoefte aan een beetje relaxen… En dat is dus waar radio gebruik van maakt… niet alleen ik maar ook anderen (Extra weekend, Freaknacht om als voorbeeld te noemen) Allemaal lekker los!

Ook dat gevoel wil ik neer gaan zetten op de lokale omroep, maar wel enigszins serieus uiteraard. Op Radio Aktief FM begin ik tussen 19 en 21, en dat wil ik tussen Twaalf en 2 in de nacht af gaan maken!

Binnenkort meer!

Nou vooruit dan, hier meer, geschreven in januari 2021:

Boy oh boy wat wist ik weinig van Radio in 2009. Uiteraard is dat nachtprogramma er niet gekomen. Sterker nog, ik heb nooit officieel voor Nijmegen 1 programma gemaakt, en ik stond uiteindelijk vooral op de vrijwilligerslijst omdat ik veel productie deed.

Achteraf gezien vind ik het wel jammer dat daar nooit iemand heeft gezegd “ga maar doen”, om vervolgens met wat coaching wél klaargestoomd te worden om een programma te kunnen gaan maken.

Uiteindelijk zou ik in 2018 bij Studio 040 in Eindhoven gevraagd worden om in te vallen voor het nieuwsprogramma, en zou dat mijn eerste echte officiële eigen zendtijd op de FM worden, toen de ambitie eigenlijk allang vervlogen was. Maar dat is dan weer iets voor een heel ander artikel.