Nieuwe website!

oudelayout

Je ziet het goed! Het ontwerp van mijn website heeft een nieuw likje verf gekregen. Dat mocht wel, want de vorige layout (gebaseerd op “CrystalX” van Nuvio) ging alweer mee sinds 2007.

Het nieuwe ontwerp is gebouwd op de basis van het wordpress template “That Music Theme“, van That Agency, maar je zult het origineel er niet in terugkennen. Sterker nog, van het origineel is nog maar een paar regeltjes code hetzelfde gebleven.

 

Headers en kleuren

De wisselende headers van mijn vorige website heb ik meegenomen, maar dan in een wat moderner jasje. Ook zitten er nieuwere foto’s in, en is het voor mij wat makkelijker geworden om meer foto’s toe te voegen.

Waar mijn favoriete kleur oranje op mijn vorige website slechts een achtergrondkleurtje was, komt het hier op veel plekken terug op een manier die dingen accentueert, maar niet de overhand neemt. De kleur groen is de ‘tegenhanger’ geworden, en moet voor afwisseling zorgen. Niet alleen in de pictogrammen bij berichten en pagina’s, maar ook bij de reacties komt de zachte tint terug.

Diepzinnige teksten

wijshedenOp mijn oude website (en stiekem op heel veel websites die ik gemaakt heb) stond in de rechter onderhoek altijd een ogenschijnlijk diepzinnige leus vermeld. Gewoon, omdat het weer eens wat anders is dan een copyrightmelding of een RSS-feed.

Teksten als “Don’t break the rules, make the rules.” en “Love what your ears hear” stonden er altijd om een verdwaalde bezoeker even op te beuren. Op mijn nieuwe website hou ik die traditie in stand. Gewoon, omdat het kan.

 

But wait, there’s more!

Niet alleen het ontwerp is vernieuwd, maar de complete website is anders ingericht! Je komt niet meer meteen terecht op het weblog terecht, maar op een voorpagina waar alle onderdelen bij elkaar komt in één grote blije bende. Ook is het geheel wat meer ingericht op het bezoeken van de rest van de site en niet meer op het weblog. Wel zo handig, want er zijn veel blogloze periodes 🙂

Huisvlijt

De afgelopen jaren heb ik veel ‘stukjes’ geschreven, verhalen over het overnemen van de wereld en wietrokende hippies in de trein. Niet allemaal even zinnig, maar ze hebben wel een vast plekje gekregen, net als mijn artikelen van de FOK!Frontpage

Mensen met een radiohart gaan zich ook wel vermaken op mijn website, want ik heb de afgelopen jaren een grote rommelmap gevuld met heel veel radiofragmentjes en andere stukken ‘huisvlijt’.  Ik ben momenteel nog bezig met de inrichting, maar verwacht hem hier binnenkort in de header. Leuk voor te luisteren, zegmaar.

4daagseradio

Omdat 4daagseradio een bijzonder plekje in mijn hart heeft heb ik er ook een plekje voor gemaakt op mijn website. Voor liefhebbers van de vierdaagse zijn er veel fragmenten te beluisteren van het jaarlijks terugkerende wandelevenement. Een groot deel van de dagcompilaties die ik de afgelopen jaren heb gemaakt is te beluisteren.

 Wat vind jij?

Ik ben zelf erg tevreden met het nieuwe ontwerp. Dat mag ook wel, want ik ben er al meer dan een jaar geleden mee begonnen. Waar ik erg benieuwd naar ben is wat jij ervan vind. Graag hoor ik dat van je en ik wil je ook uitnodigen om me dat te laten weten! Dat mag hieronder in de reacties, maar ook op Facebook of Twitter!

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Leave a Reply